onsdag den 20. april 2016

Thiriez Fièvre de Cacao


Købt hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. flaske.

Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Bryggeriets beskrivelse:
Kakao feber er resultatet af mødet mellem to forskelige slags håndværk: Daniel Thiriez håndbrygger, Vandewalle og Jean Daniel konditor og chokolade mager. Gennem udvekslinger og møder, udviklede de opskriften på denne stout kakao. Det har en sort skum med lyse transparente nuancer, toppet med kraftig beige skum. Kakao aromaen er subtilt til stede, og blander sig med duften af ristede malte. Smagen indeholder en stor frisk- og lethed for en mørk øl, korn-sødmen ledsages af blomsteragtige noter, næppe frugtagtig, af humle. I afslutningen er kakao atter til stede, med en antydning af bitterhed.
Fra etiket:
Samarbejde med Patisserie Vandewalle, Dunquerque, www.auxdoigtsdejeanbart.com
med Grue de cacao (FR)
/Cocoa Nibs (ENG) (ristede knuste kakaobønner)
Svagt skum. Aroma af ristet malt og kakao. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, ristet malt, går over i chokolade og krydderier. Svagt humlet, let bitter.

Ganske bitter, dog uden den kraftige chokoladearoma og smag, der kunne forventes - vel er den til stede, men det ligner mest "blot" en let bitter stout med lette chokoladenoter og lidt krydderier. Som sådan fungerer den fint med god bitter balance og ristet maltsmag, men flydende chokolade bliver det desværre aldrig (jeg elsker mørk chokolade). 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype:
Porter/Stout Special
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar