torsdag den 1. oktober 2015

Störtebeker Pilsener-Bier


Købt i grænsehandel for omk. 70 kr. for 6x50 cl. flasker med forskelligt indhold.

Störtebeker BrauManufaktur blev grundlagt i 1827 i Stralsund for at servicere de lokale badebyer. Bryggeriet blev forskånet for bombetogter i 2. Verdenskrig, men kvaliteten dalede i DDR tiden. I 1991 overtaget af Nordmann-brødrene, i 2010 kun ejet af Jürgen Nordmann.

Bryggeriets beskrivelse:
Urt: 11,3%
Alkohol: 4,9%
Skænkningstemperatur: 10°C
Humle: Kraftig humlet med sorterne Select, Perle, Tradition og Opal skaber en delikat duft af abrikos med en stærk krydret, dvælende humle bitterhed
Malt: Blid ovn-tørret Pilsner malt giver den lyse strågule farve og en let,tør krop
Gær: Kold undergæring skaber en skaber den perlende, kulsyreholdige og smidig forfriskende mundfornemmelse.
Kraftig skum. Aroma af krydderier, citrus og græs. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, citrus, græs og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Ganske fin aroma med flere nuancer hvis sammensætningen fungerer, der går igen i smagen. Smagbar aromahumle, men jeg kunne sagtens forestille mig endnu kraftigere humlet, med større bitterhed og tørhed. Var den blot humlet i samme grad som fx den Nordtyske konkurrent Flensburger Pilsener, var den virkelig en vinder med sin større humlenuance. Nu ender den desværre som en fin, letdrikkelig men uden den sidste karakter. 4 glas!


Sidste del af Störtebeker sixpack anmeldelsen og jeg sidder tilbage med en følelse af, at dette kunne virkelig have været godt med lidt mere mod.Et nyt bryggeri har ikke de "belastende" traditioner og kunne snildt give den gas med kraftigere humlede øl der distinktiverede sig fra flokken, det endte som udmærkede øl, men segmentet har været det samme som konkurrenternes. De bedste i serien er Pilsener-Bier og Bernstein-Weizen.

Bryggeri: Störtebeker Braumanufaktur
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Select, Perle, Tradition og Opal), gær
ABV: 4,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar