lørdag den 31. oktober 2015

Blaugies Saison D’Epeautre


Købt for €6,95 hos Belgiuminabox.com for 75 cl. flaske med korkprop.

Familiebryggeriet Brasserie de Blaugies i Dour, tæt på den franske grænse, 15 km sydvest for Mons, blev startet i 1994 af Pierre-Alex og Marie-Noëlle Carlier - Poutrois. Den ældste søn Kevin dimitterede i Bioteknologi er nu leder af Brasserie med sin kone Bérangère Deschamps og hans stedfar Claude Deschamps. Den yngste søn, Cédric Carlier driver med sin kone Stephanie, Restaurant le Fourquet lige ved siden af. Alt brygges i egne faciliteter af lokale råvarer, ufiltreret og med eftergæring i flaskerne.

Bryggeriets beskrivelse:
6% alc.vol.
Særlig type af lys, regional øl. 

Ingredienser: malt, spelt, humle, gær, vand.
Oprindelsen af navnet: Spelt er en rustik hvede der indeholder en naturlig smagsforstærker som giver en god smag til brød, men også øl.
Meget kraftig vedhængende skum. Aroma af blomster, korn, krydderier og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i blomster, krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter, let tør.

Denne bryg kunne virkelig have været en champagneøl, der var voldsom tryk på proppen - og den kraftige skum og karbonering vidner om det kraftige tryk, denne flaske har lidt under hele fragten fra Belgien til København, valgt i første omgang pga. gøde Ratebeer ratings. I første omgang en anelse skuffende, den har hverken sækkevis af humle, nedgæret i månedsvis eller efterlagret på fade - men på trods af den lette tørhed, rummer den en subtil og blid friskhed ikke ulig de facto bryggen blandt saisons i den alkoholstyrke, Saison Dupont. Speltsmagen? Joh, det er som om der findes en let maltsurhed hvis det er hvad der menes, ellers ligner maltsmagen det, der kan forventes af en 6% bryg. Blid og letdrikkelig saison uden af den går særlig meget på kompromis. 5 glas!


Bryggeri: Brasserie de Blaugies
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, spelt, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar