lørdag den 5. september 2015

Störtebeker Hanse-Porter


Købt i grænsehandel for omk. 70 kr. for 6x50 cl. flasker med forskelligt indhold.

Störtebeker BrauManufaktur blev grundlagt i 1827 i Stralsund for at servicere de lokale badebyer. Bryggeriet blev forskånet for bombetogter i 2. Verdenskrig, men kvaliteten dalede i DDR tiden. I 1991 overtaget af Nordmann-brødrene, i 2010 kun ejet af Jürgen Nordmann.

Bryggeriets beskrivelse:
Urt: 12,5%
Alkohol: 4%
Skænkningstemperatur: 16°C
Humle: Subtilt humlet af traditionnel arter der kommer til sin ret med sød karakter
Malt: Maltsukker, ristning og  karamelmalt giver mahogni farve, mørk skum og sød mandel, kaffe og karamel aromaer
Gæring: Kold gæring med undergæret gær giver Østersøens Porter den fine kuldioxid og den tætte hasselbrune skum.
Mellem skum. Aroma af ristet malt og kaffe. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød, ristet malt, går over i karamel. Meget svagt humlet, sød.

Andet eksempel på, at tyskere helt har misforstået porterbegrebet, efter den fine Kellerbier, begår Störtebeker samme misforståelse som førnævnte Lauzitser med en ekstrem sød porter uden genrens normale fine egenskaber. Hvis man evner at fortrænge den første, alt for søde maltsmag, belønnes der blot med lidt meget sød kaffe, ikke andre smagsnuancer. Små 2 glas!


Bryggeri: Störtebeker Braumanufaktur
Øltype: Porter
Ingredienser: Vand, bygmalt, suker, humle, kulsyre, gær
ABV: 4 %
FG: 1024 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar