torsdag den 14. november 2013

Royal X-MAS Blågran


Købt for 3,50 kr. i Lidl for 33 cl. dåse.

Bryggeriets beskrivelse:
Er en mørkere og mere kontant makker til den blide, hvide X-MAS. X-MAS med den blå etiket er også en julebryg, der bevidst er lagt i den skatteklasse, som giver fylde og karakter uden at være tung. Den mørke farve i den ”Rå Blå” kommer fra brugen af en anelse farvemalt. Det gør smagen fyldigere og komplementerer den maskuline humlekarakter
Alkohol vol. pct.: 5,6 %
Svagt skum. Aroma af sød malt og korn. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i korn og frugt, en anelse karamel. Let ristet. Svagt humlet, let sød.

Tre uforståeligheder:
  1. "Brygget  med karaktér og dybde" påstås det på etiketten, uden jeg har viden om, hvad de mener med det
  2.  Som på Hvidgran dåsen, påtrykt "Anno 1968" - igen uden jeg har den fjerneste anelse hvorfor. Ceres blev grundlagt i 1856, X-Mas i Hvidgran udgaven blev lanceret i 1969 mens denne blå udgave først kom i 1993!
  3. "Den mørke farve i den ”Rå Blå” kommer fra brugen af en anelse farvemalt" påstås det på bryggeriets beskrivelse på deres hjemmeside - de glemmer dog, at farvemalten åbenbart ikke var nok - så der er også tilsat farvestof (E150c)!
Jeg skal ikke dømme en bryg ud fra, hvad bryggeriet skriver om sig selv, omend det altid giver et godt grin. Til bryggen! Større bitterhed end Hvidgran udgaven, en anelse ristet smag, lidt mere karamel og mindre sødme. Det gør ikke bryggen markant bedre, men dog lidt karakter end Hvidgran. Det ændrer dog ikke ved, at den stadig er svagt smagende i alle facetter. 2 glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Weiner
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukosesirup, majs, farvestof (150c), humle, gær
ABV: 5,7%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar